מתכון לשייק ירוק ומרענן

לשתיית שייקים יש הרבה יתרונות במיוחד באביב ובקיץ.
זו דרך מצוינת לצרוך נוזלים בריאים, להגדיל צריכה של פירות וירקות שחלקנו לא צורכים מספיק במהלך היום יום, לקבל רכיבים תזונתיים חשובים: סיבים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ואנזימים. בנוסף שתיית שייק ירוק תורמת לניקוי הגוף ויכולה להעלות את רמת החיוניות והאנרגיה שלנו.
אני מצרף מתכון בסיסי לשייק ירוק שיכול להתאים גם למי שלא רגיל לשתיית שייקים ירוקים,
אפשר לשתות שייק כזה בבוקר או במהלך היום, עדיף על בטן ריקה.

שייק ירוק, התמונה מהבלוג vivelevegan

מתכון לשייק ירוק ומרענן

1-2 אגס בשל חתוך
3 עלי חסה
מלפפון אחד
חצי לימון סחוט
2-3 כוסות מים (ככל שנוסיף יותר מים השייק יהיה פחות סמיך)
ניתן להוסיף גם: 2 תמרים / כפית של ממרח שקדים

שמים הכול בבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, מומלץ לשתות על המקום או לאחסן במקרר ולשתות עד 24 שעות לאחר מכן

  1. על מנת שהשייק יצא קריר, אפשר להוסיף מים קרים/קרח, או להשתמש בפירות בשלים שהקפאנו מראש, בעיקרון עדיף לשתות אותו לא קר מדי כדי להקל על העיכול
  2. במקום מים אפשר גם להשתמש בחליטה של עלים שהכנו מראש , למשל חליטת נענע או לואיזה, זה יכול להוסיף לטעם
  3. למי שמתקשה עם הטעם, אפשר להוסיף ממתיק טבעי כלשהו במינון נמוך, או לחלופין להגדיל את כמות הפירות בשייק
  4. אפשר להוסיף קצת/יותר מיץ לימון למי שאוהב חמצמצות, זה הולך טוב עם הירוקים 
  5. לחסה יש טעם יחסית "קל" , מומלץ לנסות בהמשך מגוון עלים ירוקים נוספים למשל: סלרי, פטרוזיליה, עלי בייבי, מנגולד, תרד ועוד...
  6. למי שאהב, מומלץ לשלב שתיית שייקים בתפריט באופן הדרגתי על מנת לאפשר לגוף ולמערכת העיכול להתרגל

למי שרוצה לדעת עוד על שייקים ירוקים, מומלץ לקרוא את הספר ירוק לחיים של ויקטוריה בוטנקו.
תיהנו